OM OSS

 

sofia jonsson, leg. psykolog

Sofia Jonsson arbetar som utredande psykolog och KBT behandlare inom specialistpsykiatrin. Sofia har föreläst på flera universitet och internationella konferenser om sin forskning om klimatångest - som antagits för publicering i Journal of Humanistic Psychology.

Sofia är utbildad i att leda hållbarhetsarbete enligt Agenda 2030 och arbetar även som miljösamordnare för 10+ vårdenheter inom svensk psykiatri och företagshälsovård. Med erfarenhet från utmattningsrehabilitering och i samarbete med Uppsala Universitet leder Sofia även naturbaserade återhämtningsgrupper för klimataktiva. Aktuellt skriver Sofia tillsammans med Aina en handbok om hur klimatoro kan omvandlas till klimataktion. 

Sofia har tilldelats titeln medborgarambassadör av Svenska Ambassaden i Polen för sitt arbete med att sprida kunskap om de psykologiska effekterna av klimatförändring. Sofia gick ut med en MSc i klinisk psykologi med inriktning psykoterapi år 2019 från University of Warsaw, där hon studerat psykologi utifrån internationell profil.

sara nilsson Lööv, leg. psykolog

Är legitimerad psykolog och jobbar inom primärvården i Malmö. Har startat upp nätverket Primärvårdsklimatpsykologer i Malmö som bl.a. har föreläst om klimatpsykologi och klimatångest för andra psykologer i regionen. Är tjänstledig på 25% för att möjliggöra tid till klimatengagemang.

Läste under hösten 2020 kursen Psykologi för hållbar utveckling på Linköpings universitet. Deltog där i att påbörja arbetet med en internetbaserad kurs för att ge människor stöd i att leva väl med klimatångest och förstå vad klimatångest är. 

SOFIA VIOTTI, LEG. PSYKOLOG

Sofia jobbar som privatpraktiserande psykolog utifrån känslofokuserade terapimetoder. Hon utbildar i social hållbarhet för företag, organisationer och privatpersoner.

Sofia driver sidan compassionportalen.se där du bland annat hittar meditationer i medkänsla. Hon har även skrivit två böcker om medkänsla, stress och social hållbarhet.

Sofia har tidigare suttit i styrelsen för Klimataktion Uppsala och varit med och startat upp Psychologists for Future. Under hösten 2020 höll hon kursen "Från klimatmedvetenhet till faktisk påverkan".

Mer info: sofiaviotti.com